Brickan som
            räddar liv

Runda och ovala brickor 
Klicka på bilden ovan för
produktinformation och priser

 

Fyrkantiga brickor och underlägg
Klicka på bilden ovan för
produktinformation och priser

Brickbord o pall
Klicka på bilden ovan för
produktinformation och priser

 

Brickan du köper

är en fantastisk sak som medverkar till att fattiga landsbygdskvinnor runt Nkinga, Tanzania kan föda sina barn med hjälp av välutbildad personal, barnmorska, sköterskor och gynekolog. Nkinga missionssjukhus är av staten utser som regionens specialistsjukhus. Trots det är de statliga bidragen minimala så patienter måste själva betala sin vård. De fattigaste klarar inte det. En såld bricka kan bli deras hjälp. Vi subventionerar årligen ca 2000 födslar med intäkter från brickorna. Utan vårt stöd hade många av dessa födslar sker hemma i hyddor med risk förmödrar och barn. Genom sjukhusets byutvecklingsprogram motiveras föräldrarna till säker förlossning på Nkinga sjukhus.

Din bricka är unik. Det finns inte två exakt likadana exemplar.Brickans mönster och färger skapas genom att afrikanskt skynketyg läggs in i brickan. Tyger köps in direkt på marknader i Tanzania och sänds till Sverige. För hand klipps tygdelar ut till olika brickstorlekar, som sedan skickas till tillverkaren där de formpressas in i brickan. Tyg och fanérlager läggs in för hand. Ett stort ideellt engagemang och hantverk ligger i varje bricka.

Beställningsinformation

Mönster och färger på brickorna och övriga produkter som redovisas på denna hemsida är exempel det finns inte två exakt lika brickor, det finns emellertid möjlighet att ange önskad färgton vid beställning så kommer önskemålet att beaktas beroende på, vad som finns i vårt lager,
Vid större beställningar levereras blandade färgeer
Brickorna skickas omgående dock senast inom 3 veckor från din beställning.
Frakt tillkommer på angivna priser
Faktura skickas på meil eller posten.
Betalning 10 dagar netto

Maggan och Inger

Idén till brickorna fick vi när vi en dag råkade se en bricka som påminde oss om de underbara Afrikanska tygerna. – Varför gör inte vi brickor till förmån för kvinnor i Tanzania? Genom egna erfarenheter kände vi till behoven bland kvinnor i världen och hade också alla nödvändiga kontakter. Det känns stort att genom brickarbetet leva med i ett större sammanhang, FN:s milleniummål om att sänka mödradödligheten. Att hjälpa ett barn är att hjälpa dess mor, är en viktig sanning. Vi vill dra vårt strå till stacken och vi hoppas att du också vill vara med. Efter ett intensivt arbetsliv känns det meningsfullt och roligt att engagera sig för medsystrar i världen. Vi båda, Margareta Brandt och Inger Edén tycker oss ha, vad vi själva behöver. Brickorna säljer vi på arbetsplatser, till grannar, släkt och vänner, home-partyn, konst-och designsammanhang, cafékvällar, dagsamlingar, kyrkkaffe och kvinnofrukostar är en del exempel. Företagare väljer brickor som gåvor till personal och kunder och som julklappar. Lärare, läkare, sjuksköterskor och många andra som upptäcker brickorna vill själva vara med och sälja.
Klicka på bilden i ruten för mer information.
Välkommen med din beställning
!

Skynket

Skynket tillhör den afrikanska kvinnans identitet.
Det skyddar för både värme och köld, det uttrycker sorgen efter en anhörigs död. I det bär hon sina barn och allt som hämtas från åkern eller marknaden.
Arbetsdagen är tung och lång men skynket ger vardagen färg och form. Brickorna är skapat av ett typiskt afrikanskt skynke. Vinsten förmedlas genom Nkingas Vänner och gör det möjligt för alla fattiga kvinnor att tryggt föda sina barn på Nkinga sjukhus i Tanzania
Klicka på bilden i rutan för information.

Skynket AB
Klostergatan 39 A
553 35 Jönköping
VATnr SE556909638001

Kontaktperson
Margareta Brandt
0733-462714

e-mail: maggan.skynket@gmail.com

Kontaktperson
Inger Edén
070-3921992

e-mail. ingereden@gmail.com

Läs mer på facebook
skynket ab